Het comité van aanbeveling
Toon Corver, financieel directeur bij Arcadis Nederland.
Paul Rosenmöller, programmamaker en presentator IKON
Lodewijk de Waal, algemeen directeur van de vereniging Humanitas
Willem van Duin, lid van de Raad van Bestuur van Eureko
Loek Hermans
Hans Wiegel
Yvonne van Rooy, bestuursvoorzitter NVZ
Victor Deconinck, presentator en galeriehouder.
Rob Prins, voormalig directeur MSD Nederland BV
Mirjam Sterk.
Door een oud collega ben ik gevraagd of ik in het bestuur zitting wilde nemen, want er was behoefte aan een bestuurder met een meer financiële achtergrond. Na het eerste gesprek met voorzitter Gijs ben ik onder de indruk geraakt van de passie en bevlogenheid waar de stichting voor staat. Een initiatief gestart door Martijn, maar met een grote voortvarendheid verder uitgebouwd tot een indrukwekkende verzameling van Nederlanders die zich voor ons doel maximaal willen inzetten. Ik wil me inzetten om een professionele basis te leggen onder de organisatie en activiteiten van de stichting, zodat opbrengsten van de stichting maximaal ten goede komen aan de doelstellingen van de stichting. Het financieel mogelijk maken van gerichte soms experimentele onderzoeksprogramma’s en verzorgen van ’to the point’ informatievoorziening vormen de basis van de activiteiten van de stichting. Om dat te doen is veel geld nodig, dat we op vele manieren proberen bij elkaar te krijgen. In 2011 heb ik zitting genomen in het Comité van Aanbeveling.
Leukemie. Voor mensen die er niet bij betrokken zijn, is het niet meer dan een naam van een ernstige ziekte. Voor degenen die ermee geconfronteerd worden, omdat zij de ziekte zelf blijken te hebben of een naaste vriend of familielid krijgt het bericht dat hij leukemie heeft, is de ziekte een directe vijand. Mij valt vooral de vechtlust op waarmee patiënten en hun omgeving de ziekte aanpakken. Ze vechten om stap voor stap verder te komen. Een zwaar gevecht, waarbij slagen gewonnen én verloren worden. De Stichting Leukemie.nl geeft ons de kans om schouder aan schouder mee te vechten in de strijd tegen leukemie. Helaas weten we nog te weinig van de ziekte en is onderzoek nodig. Door een financiële bijdrage te leveren kan ieder individu ervoor zorgen dat de kennis over leukemie vergroot wordt en dat er nieuwe en betere behandelwijzen komen. Die strijd te willen winnen is mijn drive om me in te zetten voor de Stichting Leukemie.nl.
Er worden veel verzoeken gedaan voor steun aan goede doelen. Ik vind extra aandacht en steun voor de Stichting Leukemie gerechtvaardigd. Immers Leukemie heeft een enorme impact op het leven van de persoon in kwestie en zijn of haar directe omgeving. Goed onderzoek om meer mensen met Leukemie te kunnen behandelen en genezen is van groot belang.
Aan mijn deur voorbij
Een enkele keer komt een ziekte akelig dichtbij. Dan hoor je over de ziekte van een kennis of -dichterbij- van een familielid. Verhalen over langdurig verblijf in ziekenhuizen, lijden, tussen vrees en hoop leven. Ik kan niet ontkennen dat ik dan wel eens denk: laat het aan mijn deur voorbijgaan. Ondertussen weet je dat dit soort wensen je niet zullen beschermen. Onmacht overheerst in de meeste gevallen…
Toch kan iedereen op zijn of haar manier ‘iets doen’. De Stichting Leukemie.nl biedt daarvoor mogelijkheden. Leukemie is een nare ziekte, waar we nog te weinig van weten en dikwijls nog te weinig tegen kunnen doen. Ik hoop dan ook dat u het werk van de Stichting Leukemie.nl wilt ondersteunen. Laat dat niet aan uw deur voorbijgaan.
Een enkele keer komt een ziekte akelig dichtbij. Dan hoor je over de ziekte van een kennis of -dichterbij- van een familielid. Verhalen over langdurig verblijf in ziekenhuizen, lijden, tussen vrees en hoop leven. Ik kan niet ontkennen dat ik dan wel eens denk: laat het aan mijn deur voorbijgaan. Ondertussen weet je dat dit soort wensen je niet zullen beschermen. Onmacht overheerst in de meeste gevallen…
Toch kan iedereen op zijn of haar manier ‘iets doen’. De Stichting Leukemie.nl biedt daarvoor mogelijkheden. Leukemie is een nare ziekte, waar we nog te weinig van weten en dikwijls nog te weinig tegen kunnen doen. Ik hoop dan ook dat u het werk van de Stichting Leukemie.nl wilt ondersteunen. Laat dat niet aan uw deur voorbijgaan.
Jaarlijks krijgen ruim 1600 mensen in Nederland een vorm van leukemie. Ondanks de grote vooruitgang die de laatste jaren is geboekt in de behandeling van leukemie, overlijdt nog steeds meer dan de helft van de patiënten. Wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken en de behandeling van leukemie kan ervoor zorgen dat meer leukemiepatiënten deze erge ziekte overwinnen. Onderzoek kost echter heel veel geld. Stichting Leukemie.nl spant zich hard in om veel geld bij elkaar te krijgen, zodat er zoveel mogelijk onderzoek gedaan kan worden. Mocht u ook willen dat meer mensen de leukemie overwinnen, steun dan Stichting Leukemie.nl door het geven van een financiële bijdrage!
“De strijd tegen leukemie werpt steeds meer vruchten af. Dat is mooi. Maar wie zich realiseert dat dat ook direct betekent dat er mensenlevens worden gered, heeft ook iets ongeduldigs. Tenminste ik wel. Je wilt dan meer. Daar is kennis voor nodig en natuurlijk geld. Dat geld komt maar ten dele van de overheid. Veel geld komt van particulieren. Als mijn lidmaatschap een hele kleine bijdrage kan leveren aan die noodzakelijk extra bijdrage doe ik dat graag. Je zult immers maar zelf het bericht krijgen …”
“Het is een voorrecht om ‘gezond bloed’ te hebben. Dat realiseer je je eens te meer als, zoals bij mij het geval is, zowel een grootvader als je eigen moeder aandoeningen hebben gehad aan hun bloed. De overheid moet natuurlijk een belangrijke rol spelen in het bestrijden van ziekten, maar particulier initiatief is nodig en heeft een waarde op zich. Het is een goede zaak dat Stichting Leukemie.nl op een inhoudelijk goede wijze uitdrukking geeft aan die onderlinge betrokkenheid. Daarom ben ik graag lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Leukemie.nl.”
Van nabijheid heb ik zelf meegemaakt hoe hard kanker een familie- en vriendenkring kan treffen. Hoe slopend de periode kan zijn waarin de patiënt onderzoeken moet ondergaan, medicijnen slikt, uitslagen verwerkt. Een periode van leven tussen hoop en vrees. Op het terrein van beenmergkanker is de laatste jaren gelukkig veel vooruitgang geboekt. Er zijn goede therapieën ontwikkeld. Leukemie is soms zelfs te genezen! Hopelijk kunnen we die positieve ontwikkelingen verder versterken. Ik roep een ieder op de Stichting Leukemie.nl te steunen. Elk geldbedrag is van harte welkom. Laat mensen met leukemie niet in de steek, maar geef -om hen!”
Ondanks het feit dat ik al actief was bij de organisatie van een goed doel, heb ik ‘ja’ gezegd op de vraag van Gijs Beukhof . Omdat het hard nodig is dat er meer geld komt voor het onderzoek naar leukemie. Het enthousiasme waarmee de medische wereld en vele bedrijven zich bij dit initiatief aansloten, geeft vertrouwen voor de toekomst. Vertrouwen voor hen die getroffen worden door leukemie.
Tot voor kort was ik Kamerlid voor het CDA. Toen mij werd gevraagd om toe te treden tot n de Stichting hoefde ik niet lang na te denken. Ik heb zelf een dierbaar persoon verloren aan deze ziekte. Vooral ook de wijze waarop Martijn, een jongen die niet zoveel van mij qua leeftijd verschilt, omgaat met zijn ziekte dwingt respect af vind ik en brengt het opnieuw dichtbij. Daarom wil ik mij inzetten om meer onderzoek te laten plaatsvinden naar deze ziekte. Zo kunnen we bereiken dat deze ziekte steeds minder slachtoffers kan maken. Daar is geld voor nodig. Daarom is elke steun welkom, zodat we samen een vuist kunnen maken.